Ismael Dueñas presenta Metròpolis de Fritz Lang a la Garriga

Diumenge dia 23 de novembre a les 19h al Teatre de la Garriga, és podrà visionar la pel·licula Metròpolis de Fritz Lang amb la música en directe d’Ismael Dueñas, acompanyat de Laia Cagigal, veus, Giulia Valle, contrabaix i David Xirgu a la bateria.

metro037a

Metropolis es podria considerar la primera pel·lícula de ciència ficció de la història del cine. Rodada l’any 27 a Alemanya, està ambientada en una ciutat del futur (any 2026) on el poder està en mans d’uns pocs privilegiats que tenen esclavitzada tota la població, la qual viu sota terra, en condicions infrahumanes.

 

El màxim valor d’aquesta pel·lícula és el poder visual de les seves imatges. Fritz Lang imagina una ciutat del futur amb enormes gratacels, autopistes aèries, vehicles voladors, robots i màquines intel·ligents. Un paisatge desolador, grotesc, amenaçador, deshumanitzat, però alhora ple de bellesa, plasticitat, romanticisme. És l’imperi de la geometria de les formes, sorgit de l’expressionisme i l’arquitectura monumental alemanya, però també d’altres àmbits com la pintura futurista. El cineasta Fritz Lang va aconseguir reflectir de manera magistral, en aquesta pel·lícula, l’herència acumulada de segles de cultura visual.

 

Metropolis segueix sent, després de 80 anys, una de les pel·lícules artísticament més impecables, no només per la utilització de la tècnica i els efectes especials, sinó per la gran dosi de fantasia que desborda. Cada escena és una obra d’art d’il·luminació, fotografia, decorats i muntatge, que manté l’espectador en suspens, clavat a la butaca, durant dues hores.

 

En un moment en què el cinema ha assolit un nivell tècnic que no podien ni somiar aquells cineastes dels anys 20, és interessant recuperar una pel·lícula com Metropolis, que constitueix un exemple immillorable de perquè la tècnica ha de supeditar-se al talent, i no pas al contrari.

Anuncios
Explore posts in the same categories: jazz barcelona, Uncategorized

Etiquetas: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: